Vergelijk de Nemo Grabo Plus met de Grabo Pro

S’werelds eerste hand-vacuümzuiger op accu ‘de Nemo grabo’ is sinds september 2021 ook verkrijgbaar in een pro versie. Deze volledig draagbare elektrische vacuümzuiger is geschikt op bijna ieder oppervlak, zelfs met structuur, reliëf of oneffenheden. De Grabo tool is een absolute must-have voor vloerenleggers, tegelzetters, verhuizers, glaszetters en andere professionals. De Nemo Plus is de middelste uit de serie en de Pro is de meest uitgebreide variant. De Plus en de Pro hebben een maximaal hefvermogen van 170kg. De pro is onder andere uitgerust met een LCD scherm en een slimme digitale druksensor. Werkplaatstechniek legt in dit artikel de verschillen uit tussen de Nemo Grabo Plus en Nemo Grabo Pro.
 

Nemo Grabo Plus

Al jaren is de Nemo Grabo Plus de best verkochte hand-vacuümzuiger op accu. Een nieuwe revolutionaire manier om bv. glas, tegels, beton, sandwichpanelen, hout, gipsplaten etc. te kunnen tillen. De Grabo PLUS uitvoering is uitgerust met manometer, zodat je de druk steeds in de gaten kunt houden. Met de accu hand-vacuümzuiger creëer je een handvat op bijna ieder oppervlak met een maximaal hefvermogen van 170kg.

Nemo Grabo Pro

De Nemo Grabo Pro borduurt voort op het succes van de Plus en is op een aantal fronten uitgebreid. Niet per definitie verbeterd in zuigkracht, maar wel in ergonomisch opzicht en gebruiksvriendelijkheid. Zo beschikt de Grabo Pro onder andere over een dunnere handgreep voor extra grip, een LCD scherm en de functie van automatisch napompen bij vacuümverlies.

Verschil in type manometer

Nemo grabo plus met manometer

Nemo Grabo Plus is uitgerust met een manometer

De Nemo Grabo Plus is voorzien van een mechanische manometer en met beschermende rubberen afdekking. Op de manometer van de Nemo Grabo Plus kun je de opgebouwde druk aflezen. De druk wordt dus aan de hand van een wijzer aangegeven.

nemo grabo met led-display

Nemo Grabo Pro is uitgerust met een digitale manometer

De Nemo Grabo Pro is voorzien van een slimme digitale druksensor. De opgebouwde druk en het niveau van de batterij kun je in de gaten houden op het LCD scherm van de Nemo Grabo. De druk wordt dus weergegeven in cijfers. Het aflezen wordt nog veel makkelijker dankzij de digitale druksensor.

Druk regulering

De vacuümpomp van de Nemo Grabo Plus is continue actief

Zodra de vacuümpomp van de nemo plus wordt geactiveerd, creëert hij een sterke zuigkracht en hecht hij zich stevig vast aan elk niet-poreus vlak oppervlak. Hierdoor wordt het heffen van panelen of platen, of zelfs voorwerpen van verschillende materialen, een eenvoudigere klus. Voor maximaal heffen kan de vacuümpomp geactiveerd blijven, zelfs tijdens het heffen of verplaatsen van de last.

Nemo Grabo Pro is uitgerust met een automatische druk regulering

De Nemo Grabo Pro is voorzien van een automatische druk regulering. Dit betekent dat de Pro automatisch het vacuüm reguleert zonder dat de compressor steeds blijft draaien. Als er vacuümverlies optreedt, wordt de pomp van de Pro automatisch aangezet zodat de druk hersteld kan worden tot het juiste niveau.


Wat kun je tillen met de Nemo Grabo Plus en Pro?

De Nemo Grabo is ‘s werelds eerste elektrische hand-vacuümzuiger op accu die bijna alle soorten materialen kan aanzuigen. Materialen opzuigen, optillen en nauwkeurig neerzetten is nog nooit zo makkelijk geweest! Met de accu hand-vacuümzuiger creëert u een handvat op bijna ieder. Deze krachtige tool minimaliseert het risico op schade aan dure materialen en maximaliseert de efficiëntie en dat terwijl de fysieke belasting wordt verminderd. U kunt het zo gek niet bedenken. Vrijwel alles is met de Grabo vacuumpomp aan te zuigen. Materialen met een structuur, reliëf of oneffenheden kunnen op eenvoudige wijze worden geheven. Hieronder een overzicht met materialen waarvoor de Grabo o.a. gebruikt kan worden.

 • Hout (o.a. Platen, Balken, Meubels, Vloeren)
 • Steen (o.a. Tuintegels, Badkamertegels, Vloeren)
 • Metaal (o.a. Traanplaat, Koelkast)
 • Gipsplaten (o.a. Drywall, Stucplaten, Plafondplaten)
 • Isolatieplaten (o.a. Sanwichpanelen, Gips panelen, Foamglas)
 • Keramische tegels (o.a. Tuintegels, Badkamertegels, Vloeren)
 • Glas (o.a. Ramen, Panelen, Complete kozijnen)
 • Plastic & andere harde kunststof
 • Beton (o.a. Blokken, Tegels, Ruigbeton )
 • Natuursteen (ook poreuze en oneffen oppervlaktes)

Wat is het hefvermogen Nemo Grabo Plus & Pro

Nemo Grabo Hefvermogen Horizontale houding Verticale houding
Glas 170kg 120kg
Metaal 110kg 110kg
Plastic 100kg 100kg
Hout 100kg 65kg
Keramische tegel 170kg 120kg
Ruig beton 80kg 80kg
Gipsplaat 75kg 65kg
Andere ruige oppervlaktes 80kg 80kg
draagbare elektrische vacuümhandzuiger

----------------------------------

Veelgestelde vragen

Wat is een Nemo Grabo?

De Nemo Grabo Plus is ‘s werelds eerste elektrische hand-vacuümzuiger op accu die bijna alle soorten materialen kan aanzuigen. Materialen opzuigen, optillen en nauwkeurig neerzetten is nog nooit zo makkelijk geweest. Ontdek alle voordelen van de Nemo Grabo.

Welke materialen kun je tillen met de Nemo Grabo?

De Nemo grabo is de eerste elektrische handvacuümzuiger die bijna alle soorten materialen kan aanzuigen. O.a. hout, metaal, glas, beton en natuursteen kunnen eenvoudig worden opgetild. Ontdek alle oppervlakken .

Wat is het verschil tussen de Nemo Grabo Plus en Pro?

De Nemo Plus is de middelste uit de serie en de Pro is de meest uitgebreide variant. De pro is onder andere uitgerust met een LCD scherm en een slimme digitale druksensor. Bekijk alle verschillen tussen de Nemo Grabo Plus en Pro.

Heb je nog meer vragen?


Wil je meer informatie over onze oplossingen om zelf de processierupsen te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0521 - 515 750, mail naarwebshop@werkplaatstechniek.nl of stuur een whatsapp.

”Werkplaatstechniek”

Klantenservice

 • Werkplaatstechniek

  Lange baan 21

  8331 LW Steenwijk

 • 0521-515750
 • info@werkplaatstechniek.nl

Werkplaatstechniek.nl

 • Importeur van Topmerken
 • Specialisten in Houtbewerking
 • Voor particulieren en bedrijven
 • Eigen technische dienst
 • 300m2 democenter