Vlonderschroeven

Voor het aanleggen van vlonderplanken zijn goede vlonderschroeven een must. 
Een goede vlonderschroef is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een kleine kop zodat deze mooi in de vlonderplank wegvalt. Bij ons vindt u de beste vlonderschroeven voor het plaatsen van hardhout-, grenen- en Douglas, Azobé en Bankirai vlonderplanken. De vlonderschroeven hoeft u niet voor te boren omdat de schroef is voorzien van een boorpunt. De RVS-410 vlonderschroeven zijn het meest geschikt voor hardhouten vlonderplanken buitenshuis.

15 artikelen

15 artikelen

Wat zijn vlonderschroeven?

Vlonderschroeven zijn schroeven die u kunt gebruiken bij het monteren van allerlei harde houtsoorten, zoals bij vlonders, schuttingen en terrassen. Het zijn grote stevige schroeven die de werking van hout op zich dienen te nemen. De schroeven hebben een speciale vorm en daardoor wordt de duurzame houtverbinding zeker gesteld en is voorboren vaak niet nodig. Voorboren wordt daarentegen wel aangeraden om een mooier resultaat te behalen. In de zomer is het terras de perfecte plek om van de tuin te genieten. Vlonders zijn daardoor erg populair en geven een gezellige sfeer.

Wat is een andere benaming voor vlonderschroeven?

Een andere benaming voor de vlonderschroef is de terrasschroef. In België wordt deze schroef ook wel de terrasvijs genoemd. Terrasschroeven staan gelijk aan RVS-vlonderschroeven. Een andere benaming voor de vlonderschroef is de stelschroef. Deze schroef staat gelijk aan de verzinkte vlonderschroef. Dit betekent dus dat deze schroeven ook uitgerust zijn met een zinklaagje die de schroef beschermt tegen oxidatie.

Wat zijn de voordelen van vlonderschroeven?

Vlonderschroeven zijn voorzien van een boorpunt, waardoor ze perfect zijn voor het bevestigen van houten planken buitenhuis. RVS-410 vlonderschroeven zijn extra sterke vlonderschroeven. RVS-410 vlonderschroeven zijn geschikt voor alle soorten hardhout. Onder de schroefkop zitten freesribben die ervoor zorgen dat het hout niet zal beschadigen bij het indraaien. Voorboren is niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden. Voorboren zorgt ervoor dat de kans op beschadigingen aan de kop een stuk kleiner is. Bovendien zorgt voorboren ervoor dat de schroeven recht in het hout gedraaid worden.

Welke soorten vlonderschroeven zijn er?

Vlonderschroeven zijn te verdelen in verschillende categorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld aan de ene kant de verzinkte vlonderschroeven en aan de andere kant de RVS vlonderschroeven. RVS staat voor Roestvast Staal. Verzinkte schroeven zijn uitgerust met een laagje zink, wat de schroef beschermt tegen corrosie. Deze laag kan daarentegen worden aangetast wanneer u de schroefkop beschadigt en daardoor kan de schroef wel gaan roesten. De RVS vlonderschroeven bevatten een kleine cilinderkop, waardoor de schroef fraai verzinkt in het hout en het hout niet snel zal splijten. Dit zorgt voor een strak eindresultaat met perfecte uitstraling. Het staal van een RVS schroef mag maximaal 1,2% koolstof bevatten en moet uit minimaal 11% chroom bestaan.

RVS-410 vlonderschroeven zijn nog sterker dan de RVS vlonderschroeven. Deze schroeven zijn gemaakt van extra hard staal en zijn bovendien licht magnetisch, waardoor het bijna onmogelijk is dat deze schroeven afbreken. De RVS-410 vlonderschroeven zijn het meest geschikt voor hardhouten vlonderplanken buitenshuis. In hardhout zitten namelijk looizuren die verzinkte schroeven aantasten na verloop van tijd.

Wat zijn vlonderschroeven?

Vlonderschroeven zijn schroeven die je kunt gebruiken bij het monteren van allerlei harde houtsoorten, zoals bij vlonders, schuttingen en terrassen. Meer informatie over Vlonderschroeven.

Wat zijn de voordelen van vlonderschroeven?

Vlonderschroeven of Terrasschroeven zijn geschikt voor alle soorten hardhout en buitenshuis te gebruiken. In de schroefkop zitten freesribben die ervoor zorgen dat het hout niet zal beschadigen bij het indraaien. Ontdek alle voordelen.

Welke soorten vlonderschroeven zijn er?

Naast de grote hoeveelheid formaten zijn er twee soorten vlonderschroeven; verzinkte vlonderschroeven en RVS vlonderschroeven. Bekijk de soorten RVS-410 vlonderschroeven.

Wat is een andere benaming voor vlonderschroeven?

In de volksmond worden vlonderschroeven ook wel hardhoutschroeven, een terrasvijs of stelschroef genoemd. Ontdek alle voordelen.