Krammen

Ben je op zoek naar krammen voor constructieve werkzaamheden binnen de houtbouw, als hovenier of meubelmaker? Bekijk dan ons ruime aanbod aan krammen en kies het type kram dat voldoet aan al je wensen en eisen. Onze gegalvaniseerde krammen zijn geschikt voor binnen en gebruik geschikt en te verwerken met een krammachine of tacker.

 

Direct naar: Golfkrammen | Krammen G4450 | Krammen S2 | Senco N-type  | Krammachines

50 artikelen

Pagina

50 artikelen

Pagina

Wat zijn krammen?

Een kram is een metalen bevestigingsmiddel dat een U-vorm staat met spitse punten. Een kram is een grotere versie van een niet en hebben veelal een bredere rug en gemaakt van dikker materiaal. De poten van de krammen hebben verschillende lengtes en kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Doordat krammen eenvoudig te verwerken zijn met een Pneumatisch nietpistool of tacker, leent dit bevestigingssysteem zich uitstekend voor fabrieksmatige productie. Zo worden krammen vaak gebruikt door meubelmakers, aannemers, hoveniers en interieurbouwers.

Wat zijn de voordelen van krammen?

Krammen zijn grotere nieten de krammen zijn vaak dikker dan nieten en hebben een bredere rug. Krammen ook wel construction fasteners zijn vele malen sterker dan nieten en worden doorgaans veel gebruikt voor (lichte) constructieve werkzaamheden.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Snel en efficiënt te verwerken met een krammachines of tacker
  • Alle krammen van Werkplaatstechniek zijn gegalvaniseerd
  • Voldoen aan hoge eisen en zijn te gebruiken voor constructieve doeleinden
  • De fasteners zijn verkrijgbaar in meer dan 20 lengtes
  • De ideale bevestigingsmethode voor hout, gipsplaten, OSB panelen, isolatiemateriaal
  • Minimaal risico op het splijten en scheuren van materiaal tijdens bevestigen
  • Bevestigingstechniek voor ambachtslieden als voor industrieel gebruik

Hoe gebruik je krammen?

Krammen worden onder andere gebruikt voor houtbouw, constructiewerkzaamheden en voor het verbinden van hout op hout. Dit alles in combinatie met een krammachine of tachker apparaat. Werkplaatstechniek heeft een aantal toepassingsvoorbeelden voor je op een rijtje gezet.  

Krammen voor Houtbouw en constructieve werkzaamheden

Krammen zijn handig te gebruiken als je in de houtbouw werkt of te maken hebt met constructieve werkzaamheden zoals wand-, dak- en vloerelementen van houtskeletbouwwoningen. Krammen en nagels worden ook voor hout op hout verbindingen, zoals bij geprefabriceerde dak elementen of omkistingen gebruikt. Aannemers en bouwbedrijven maken vaak gebruik van een krammachine om houtverbindingen te maken, zoals de bevestiging van gipsplaten, OSB panelen, lichtafwerking en lijstwerk.

Krammen voor Hoveniers

Krammen worden onder andere door hoveniers en landbouwers gebruikt voor het vastmaken van prikkeldraad of ijzerdraad aan palen en het vastzetten van kippengaas. Ook voor het monteren van schuttingen, tuinhuizen, of bloembakken is het gebruik van een kram de ideale bevestigingsmethode. De krammen kunnen worden gebruikt in combinatie met een krammachine, waardoor je als hovenier in een razend tempo materialen stevig en secuur kunt monteren.

Krammen voor meubelmakers en interieurbouw

Voor meubelmakers en interieurbouw zijn krammen ideaal te gebruiken. Je kunt de krammen inzetten voor bekleding en foliesluitingen. Ook is het handig in te zetten in caravans en de scheepsbouw. Om de krammen snel, stevig en secuur te monteren, kun je een krammachine gebruiken.

Wat is verschil tussen krammen en nieten?

Krammen zijn dikker en hebben een bredere rug dan nieten. Daardoor zijn krammen beter geschikt voor bevestiging van hout, osb-panelen, gipsplaten of ander materiaal. Nieten zijn over het algemeen minder stevig en worden gebruikt voor het bevestigen van papier, karton of folie. Wanneer je nieten voor een constructieve doeleinde wil gebruiken gebruik je krammen.

Welke soorten krammen zijn er?

Werkplaatstechniek heeft een uitgebreid assortiment krammen en andere soorten bevestigingstechniek. Er zijn grofweg 2 soorten krammen, de niet-constructieve kram, ookwel nietje en de constructieve kram. Bij de constructieve krammen kun je weer verschillende soorten en maten beschikbaar kiezen afhankelijk van de toepassing. 

Wij bieden de volgende krammen aan:

Krammen G4450
Krammen G5562
Krammen KG700
Krammen Q6774
Krammen S4
Krammen S16
Krammen BK3200
Krammen S2
Golfkrammen

In welke afmetingen zijn krammen verkrijgbaar?

De golfkrammen zijn beschikbaar in 10,13,15 mm
De krammen s2 zijn beschikbaar in 15,18,25,32,38 mm
De krammen BK3200 zijn beschikbaar in 15,19,25,28 en 32 mm
De krammen s16 zijn beschikbaar in 38,45,50 en 63
De krammen s4 zijn beschikbaar in 32,38, 50 en 64
De krammen Q6774 zijn beschikbaar in 40,45,50,55 en 63 mm
De krammen KG700 zijn beschikbaar in 15,20,25,30, 35,40,45,50,55 en 60 mm
De Krammen G5562 zijn beschikbaar in 32,38,45,50 en 63 mm
De krammen G4450 zijn beschikbaar in 19,22,25 en 32 mm

In welke materialen zijn krammen verkrijgbaar?

De krammen van koster Werkplaatstechniek zijn van het merk KB tools dit merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Het materiaal waar KB tools de krammen mee maakt is staal dat gegalvaniseerd is. Hierdoor is het mogelijk om het zowel binnen als buiten te gebruiken.  


Aanbod krammen

Werkplaatstechniek heeft een grote voorraad in hechttechniek als het nu gaat om gegalvaniseerde of rvs krammen werkplaatstechniek heeft het op voorraad.

Hebben wij je interesse gewekt voor krammen, aftimmernagels of coilnails van werkplaatstechniek? Staat je gewenste afmeting er niet tussen? Of heb je een specifieke vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via webshop@werkplaatstechniek.nl0521 - 515 750 of breng een bezoek aan onze showroom.