Coilnailers

Coilnailers zijn elektrische gereedschappen die voornamelijk gebruikt worden in de bouw en de houtbewerking industrie om spijkers snel en efficiënt in materialen te schieten. Coilnailers zijn speciaal ontworpen om grote hoeveelheden spijkers tegelijkertijd te verwerken en worden vaak gebruikt bij het maken van kisten, pallets, houtskeletbouw en andere houtconstructies. 

Bij Werkplaatechniek bieden wij Coilnailers aan van RGN, MAX, Kitpro en Panrex

17 artikelen

17 artikelen

Wat is een coilnailer?

Een coilnailer is een tacker speciaal bedoeld voor toepassingen met een groot volume waarbij bijladen zo snel mogelijk moet lukken. Het magazijn van de coilnailer bevat een groot aantal op draad gelaste spijkers op rol. De coilnailer verwerkt coilnails. Deze coilnails zijn in verschillende maten verkrijgbaar en hebben verschillende benamingen. Zo worden de coilnails ook wel rolnagels, rolspijkers, spijkers op rol, spoelnagels of tacker spijkers genoemd. Coilnailers worden ook wel ringnagelapparaten, rolnageltackers en trommeltackers genoemd. De coilnailers zijn de zwaardere modellen van de tackers.

De meeste coilnailers zijn compact, robuust en krachtig ontworpen voor veelvuldig gebruik op hoge snelheid. Zelfs onder minder ideale weersomstandigheden. Ook worden de meeste coilnailes aangedreven door lucht. Tackers die aangedreven worden op lucht zijn het krachtigste en uiterst geschikt om bevestigingsmaterialen in dik materiaal te schieten. Spijkers worden met een hoge druk het materiaal ingeschoten bij het inknijpen van de handgreep van de coilnailer. Deze luchtdruk ligt tussen de vier en acht bar.


Wat zijn de voordelen van een coilnailer?

Dankzij de grote capaciteit van het magazijn van de coilnailer, kunnen de spijkers snel achter elkaar geplaatst worden. Veel coilnailers bevatten een 360° draaibare uitlaat en een instelbare diepte-inslag. Daarnaast is de handige compressor van de coilnailers met draad erg compact en kan gemakkelijk meegenomen worden. De compressor kunt u op de werkplek neerzetten.


Hoe gebruik je een coilnailer?

Coilnailers worden gebruikt bij veel werkzaamheden met een groot volume, zoals in vakgebieden van pallet- en krattenbouw tot de bouwsector. Denk hierbij aan daktoepassingen, lijsten, beplanken, gevelbekleding, hekwerk, buitenbekleding, ondervloeren, schermen, omsnoering, schuttingen (voor nail screws), maar ook het bevestigen van hout op staal is geen enkel probleem voor deze krachtige machine.


Wat voor soorten coilnailer zijn er?

Coilnailers zijn verkrijgbaar in veel soorten. Sommige coilnailers verwerken plastic gebonden coilnails. Deze coilnails worden ook wel spoelnagels genoemd. Dit zijn Duo-Fast Coilnailers. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen op draad gelaste coilnails en plastic gebonden coilnails. Het grote voordeel van plastic gebonden coilnails heeft te maken met het afwerkingsniveau. Er is namelijk nauwelijks inslag/beschadiging te zien in het hout, doordat de coilnails op een plastic band geplaatst zijn en dus niet op draad zijn gelast.

Er bestaan ook coilnailers die nail screws bewerken. De nail screws worden in het materiaal geschoten en kunnen indien nodig verwijderd worden met een boormachines.


Hoe onderscheidt een coilnailer zich van andere tackers?

De coilnailer heeft een groot magazijn die tot wel 350 op draad gelaste nagels en tot wel 200 plastic gebonden nagels kan opslaan. De coilnailer is beschikbaar in twee types. De coilnailer van 0° kan alleen plastic gebonden nagels verwerken met 325 nagels op een rol verwerken en de coilnailer van 15° kan op draad gelaste nagels van 350 per rol én plastic gebonden nagels van 200 per rol verwerken. Daarnaast is de coilnailer zeer snel dankzij de repeterende stand. De coilnailers zijn handzame lichtgewicht machine voor dit type nagel.


Wat voor soorten coilnailer bieden wij aan?

Werkplaatstechniek verkoopt onder andere de Panrex multi coilnailer PCN en de Panrex multi coilnailer PCN 565H. Deze machines schieten gladde, ring en schroefspijkers, zowel door draad, als door kunststof verbonden. De machine verwerkt ook nail screws. Daarnaast verkoopt Werkplaatstechniek coilnailer van andere merken, zoals Kitpro en RGN.