Tellerkopschroeven

 

Tellerkopschroeven kopen voor een overkapping, kapschuur of ander massieve houtbouw project? Werkplaatstechniek heeft een uitgebreid assortiment tellerkop schroeven die geschikt zijn voor dragende houtconstructies. De geel verzinkte tellerkopschroeven hebben een extra grote (teller) kop hierdoor hebben de schroeven een groter draagvlak. De tellerkopschroef is makkelijker en sneller te monteren met een boormachine dan een houtdraadbout.

22 artikelen

22 artikelen

Wat zijn tellerkopschroeven?

De tellerkopschroeven staan ook wel bekend als houtbouwschroeven, schotelkopschroeven, lenskopschroeven of constructieschroeven. Teller is Duits voor schotel. De schroeven kun je inzetten bij het fixeren van houtconstructies zoals tuinhuisjes, pergola's, overkappingen en priëlen. Deze A-kwaliteit schroeven zijn speciaal gemaakt om houtconstructies te dragen en om houten balken aan elkaar te schroeven. De schroeven hebben een grote schotelkop, wat zorgt voor een grote klembaarheid en een enorm draagvlak.

Wat zijn de voordelen van tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven zijn eenvoudig en snel te monteren. Dit is een opkomend product in de markt. Steeds meer vakmensen gebruiken deze schroeven bij het maken van een overkapping of veranda. De tellerkopschroeven zijn de opvolgers van de houtdraadbouten. De tellerkopschroeven hebben een grote kop, waardoor het materiaal goed aangetrokken wordt en op zijn plek blijft zitten. De schroeven bevatten grof draad, waardoor ze gemakkelijk het hout indraaien.

Hoe gebruik je tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven zijn geschikt om te hanteren bij het maken van overkappingen en veranda’s. De tellerkopschroeven hebben dus een extra grote kop. Hierdoor hebben de schroeven een groter draagvlak.

Wat voor soorten tellerkopschroeven zijn er

De tellerkopschroeven zijn onder te verdelen in verzinkte tellerkopschroeven en RVS tellerkopschroeven. De verzinkte tellerkopschroeven zijn uitgerust met een verzinkte laag die bescherming biedt tegen oxidatie. De verzinkte tellerkopschroeven zijn sterker dan de RVS tellerkopschroeven. Daarom worden voor zwaardere constructies verzinkte schroeven aangeraden. De RVS tellerkopschroeven zijn goed te gebruiken bij minder belastende constructies, zoals een afdak. De RVS tellerkopschroeven zijn zachter dan de verzinkte tellerkopschroeven. Daarom wordt voorboren aangeraden.

Wat onderscheid tellerkopschroeven van andere schroeven?

De tellerkopschroeven hebben een bredere en dikkere kop dan de meeste schroeven. De kop is ca 21 mm groot. Het verschil tussen de tellerkopschroef en bijvoorbeeld de houtdraadbout, is dat de kop van de houtdraadbout zeskantig is en aangedraaid dient te worden met een dop-, steek-, of ringsleutel. Daarnaast is de tellerkopschroef veel gemakkelijker te monteren dan de houtdraadboutschroef en dit maakt de tellerkopschroef ook veel gebruiksvriendelijker. Bovendien beschikken houtdraadbouten niet over schachtribben, een snijpunt en een variant in geel verzinkt staal. Ten slotte heeft de tellerkopschroef een betere uittrekwaarde dan de houtdraadbout.

Wat voor een soorten tellerkopschroeven bieden wij aan?

Wij bieden geel verzinkte tellerkopschroeven aan. Deze schroeven zijn sterker dan de RVS tellerkopschroeven. De verzinkte beschermlaag voorziet ook van een glijcoating, wat zorgt voor minder inschroefweerstand. Hierdoor slijt gereedschap ook veel minder snel. Werkplaatstechniek heeft een uitgebreid tellerkopschroeven. Wij bieden de volgende tellerkopschroeven aan:

Tellerkopschroeven 8x50, 8x80, 100, 120, 140, 160, 180, 200, 220, 240, 260, 280 en 300mm.

Aanbod tellerkopschroeven:
Werkplaatstechniek biedt je een breed assortiment tellerkop schroeven voor de meest voorkomende houtverbindingen vast te maken. Werkplaatstechniek heeft een grote voorraad in hechttechniek als het nu gaat om kleine schroeven of grote tellerkop schroeven werkplaatstechniek heeft het op voorraad. De tellerkopschroeven zijn gelijk aan woodies, spax, dynaplus, heco. De schroeven zijn in veel maten verkrijgbaar en in geel verzinkt verkrijgbaar maar ook in wit verzinkt.

Is je interesse gewekt voor één van onze tellerkopschroeven van werkplaatstechniek? Of heb je een specifieke vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoekje aan ons democentrum. 

Wat zijn tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven staan ook wel bekend als houtbouwschroeven, schotelkopschroeven, lenskopschroeven of constructieschroeven. Meer informatie over Tellerkopschroeven.

Wat zijn de voordelen van tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven hebben een grote kop, waardoor het materiaal goed aangetrokken wordt en op zijn plek blijft zitten. De schroeven bevatten grof draad, waardoor ze gemakkelijk het hout indraaien. Tellerkopschroeven zijn daardoor eenvoudig en snel te monteren. Ontdek alle voordelen. Ontdek alle voordelen.

Wat onderscheid tellerkopschroeven van andere schroeven?

De tellerkopschroeven hebben een bredere en dikkere kop dan de meeste schroeven. De kop is ca 21 mm groot. Het verschil tussen de tellerkopschroef en bijvoorbeeld de houtdraadbout, is dat de kop van de houtdraadbout zeskantig is en aangedraaid dient te worden met een dop-, steek-, of ringsleutel. Lees meer.

In welke lengtes zijn tellerkopschroeven verkrijgbaar?

De meest voorkomende lengtes van tellerkopschroeven zijn 50, 80, 100, 120, 140, 160, 180, 200, 220, 240, 260, 280 en 300mm. Ontdek alle afmetingen.