Krammachines

Krammachines kunnen grote nieten (oftewel krammen) verwerken. Deze krammachines worden veel gebruikt bij uitgebreide industriële toepassingen. Het is belangrijk dat de vorm en de structuur van materialen behouden worden. De krammen zijn geschikt voor het bevestigen van houders en golfplaten aan pallets. Ook komen de krammachines goed van pas bij het samenstellen van houten verpakkingskisten, schuttingen en tuinrekken. De kram-machines hebben dus de kracht en de snelheid om het zwaarste constructie- en beplatingswerk te kunnen realiseren.

Werkplaatstechniek biedt krammachines van de merken Kitpro en Panrex

 

8 artikelen

8 artikelen

Wat is een krammachine?

De krammachines kunnen grote nieten (oftewel krammen) verwerken. Deze krammachines worden veel gebruikt bij uitgebreide industriële toepassingen. Het is daarbij belangrijk dat de vorm en de structuur van materialen behouden worden. De krammen zijn geschikt voor het bevestigen van houders en golfplaten aan pallets. Ook komen de krammachines goed van pas bij het samenstellen van houten verpakkingskisten, schuttingen en tuinrekken. De krammachine heeft dus de kracht en de snelheid om het zwaarste constructie- en beplatingswerk te kunnen realiseren.


Wat zijn de voordelen van een krammachine?

De krammen zijn snel en efficiënt te verwerken met behulp van een krammachine. U hoeft de krammen niet met de hand te bevestigen. De krammachines zijn erg krachtig. De kramapparaten zijn goedkoop in gebruik, wat erg uniek is voor een tacker. Daarnaast heeft deze machine een groot klemgebruik dankzij de brede kop. De krammachine is ook verkrijgbaar in verschillende lengtes, wat de machine geschikt maakt voor verschillende werkzaamheden. Tenslotte is de krammer ook geschikt om zachte materialen te bevestigen.


Hoe gebruik je een krammachine?

De krammachine is dus geschikt om krammen te verwerken. De krammen hebben een U-vorm met aan het uiteinde een scherpe punt bevestigd. De krammen hebben dus twee poten, waarbij de ene poot iets langer is dan de andere poot. Hierdoor wordt het bevestigen van de krammen makkelijker. De krammen zijn geschikt voor bijvoorbeeld het bevestigen van prikkeldraad of kippengaas aan hardhout.

Als u bijvoorbeeld krammen wil gebruiken voor het bevestigen van dit draad, moet u eerst een klein gat voorboren in de palen. Vervolgens zet u de palen in de grond. Daarna moet u het draad tussen de palen spannen en vastzetten met behulp van de krammachine. Als u moeite heeft met het bevestigen van de krammen, kunt u ook een kleiner gat voorboren.


Wat voor soorten krammachines zijn er?

Er zijn verschillende soorten krammachines die verschillende soorten krammen kunnen bevestigen. Zo zijn er bijvoorbeeld krammachines die S krammen, Q krammen of N krammen kunnen verwerken.

De Q-kramapparaten kunnen bijvoorbeeld grotere krammen bevestigen in no-time. Ook heeft deze krammer een speciaal ontworpen handvat, waardoor u de krammer niet strak vast hoeft te houden. Daarnaast bestaan er golfkramapparaten. Deze krammachines hebben een rubberen greep - wat zorgt voor comfort en een goede houvast – en zijn gemaakt van een stevige behuizing, waardoor ze goed tegen een stootje kunnen. Deze golfkrammachines zijn geschikt voor onder andere de verpakkingsindustrie en deur- en raamkozijnen.


Hoe onderscheidt een krammachine zich van andere tackers?

Het verschil tussen krammachines en andere tackers zijn de bevestigingsmaterialen. Maar wat is dan het verschil tussen krammen en nieten? Het verschil zit hem in de grootte van de kroon en de draaddikte. Wanneer de breedte van de kroon (kroonbreedte) 10 millimeter of groter is én de dikte van het staaldraad boven de 1,00 x 1,25 millimeter uitkomt, spreken we van een kram. Zijn de afmetingen van de kroon en/of de draaddikte kleiner, dan hebben we het over een niet. De poten van de krammen zijn dus langer dan de poten van een niet. De krammen zijn beter geschikt voor hardhout en hebben daardoor dus veel kracht nodig. De krammen zijn veel dikker dan nieten en hebben dus een grotere en sterkere tacker nodig. De krammachine is vele malen sneller en sterker dan de andere tackers.


Wat voor soorten krammachines bieden wij aan?

Werkplaatstechniek verkoopt verschillende soorten krammen van verschillende merken. De Panrex Krammachine PR 15864Q en de Panrex Krammachine PR 16851P zijn de krammachines die u bij ons kunt kopen van het merk Panrex.

De PR 15864Q krammachine en de PR 16851P krammachine hebben de kracht en de snelheid om het zwaarste constructie- en beplatingswerk te kunnen realiseren.

De PR 15864Q schiet zowel Q als S krammen en de PR 16851P schiet N krammen, dankzij het moderne hardere hout en de gelamineerde platen waarmee de machine ontworpen is.