Panrex

Panrex biedt een zeer compleet assortiment aan tackers en spijkerpistolen. Of je nu op zoek bent naar een bradnailer, coilnailer, folienieter, stripspijkermachine of een krammachine, Panrex heeft het allemaal. De Panrex spijkerpistolen zijn een musthave voor professionals en handige klussers die snel en vakkundig materialen willen bevestigen. Wat je ook wilt bevestigen, Hout op hout, Hout op beton, of gipsplaten, voor iedere soort materiaal is er een geschikte gastacker leverbaar. De absolute alleskunner onder de Panrex tackers is de Multi-coilnailer 565, welke coilnails verwerkt van 25 - 65 mm. Benieuwd welk Panrex gereedschap je het beste kunt gebruiken voor jouw klus? Bekijk ons aanbod op werkplaatstechniek.nl of bezoek onze Panrex Democenter.

21 artikelen

21 artikelen

Panrex Tackers

Een tacker is een zwaardere versie van een nietapparaat, dat door middel van een veersysteem, perslucht of een krachtige elektromagneet nieten in een materiaal kan schieten. Met behulp van de tackers van Panrex kunt u nieten/brads/spijkers/etc. heel nauwkeurig en zonder belasting in het hout schieten. De tackers van Panrex zijn van zeer goede kwaliteit door het streven naar klanttevredenheid van Panrex. Deze tackers zijn vergelijkbaar met de tackers van het merk Max. De tackers van Panrex zijn erg voordelig in meerdere opzichten. Zo hebben veel tackers bijvoorbeeld een geluiddemper, waardoor het geluidsniveau laag is en er weinig trillingen zijn. Ook wordt de veiligheid gewaarborgd door de beveiliging op de tackers. Het apparaat zal namelijk niet schieten, tenzij er meer dan drie nieten in het magazijn zitten. Er zit een antidubbel vuurmechanisme op de tackers. Dit is een preventie tegen dubbel schieten. Bovendien bevatten de tackers een verstelbaar contactelement. Diepte-instelling voor consistente, controleerbare nietdiepte en een exacte afwerking.

Panrex Nietmachines

De nietmachines van Panrex schieten nieten in het hout op een nauwkeurige wijze. De nietmachines kunnen alleen nieten schieten en bijvoorbeeld geen brads of spijkers. De ergonomisch ontworpen nietmachines van Panrex verhogen de kwaliteit en productiviteit in een breed scala van toepassingen. De ultralichte nietmachine, zorgt ervoor dat er geen vlekken op het fijnhout komen. Deze nietmachine is ontworpen voor maximaal gebruiksgemak. Ook deze nietmachines zijn voordelig in veel opzichten. Zo zijn veel nietmachines bijvoorbeeld olie-vrij. Ook hebben veel nietmachines een rubberen beschermneus, wat beschadiging van het hout voorkomt. Veel nietmachines hebben een instelbare uitlaat die de uitgaande lucht in elke gewenste richting stuurt. Een niettacker wordt vaak gebruikt voor het bekleden van meubels, om nieten te schieten in dunne houten planken, maar ook voor o.a. het bevestigen van gipsplaten op houtwerk.

Panrex Coilnailers

Coilnailers zijn tackers die speciaal bedoeld zijn voor toepassingen met een groot volume zoals in vakgebieden van pallet- en krattenbouw tot de bouwsector. Denk hierbij aan daktoepassingen, lijsten, beplanken, gevelbekleding, hekwerk, buitenbekleding, ondervloeren, schermen, omsnoering, schuttingen (voor nail screws), maar ook het bevestigen van hout op staal is geen enkel probleem voor deze krachtige machine. Bij de coilnailers wordt zo min mogelijk tijd verspild aan bijladen. De coilnailers worden ook wel ringnagelapparaten genoemd. Het magazijn van de coilnailers bevat een groot aantal draadgelaste spijkers. De "musthave" coilnailers voor iedere vakman! Sommige coilnailers hebben een exacte diepte instelling, een transparant magazijn of een instelbare trekker. De coilnailers schieten gladde, ring en schroefspijkers, zowel door draad, als door kunststof verbonden. De coilnailers verwerken ook nail screws. Deze worden in het materiaal geschoten en kunnen indien nodig verwijdert worden met een boormachine.

Panrex Minibradnailers

De minibradnailers van Panrex zijn geschikt om materialen (tijdelijk) vast te zetten met behulp van brads. Minibradnailers bevatten een schuin of recht magazijn. Minibradnailers met een schuin magazijn zijn geschikt voor kleine of krappe hoeken. In deze bradnailers passen FN brads en DA brads. 18 Gauge minibrads zijn geschikt voor minibradnailers met een recht magazijn. Beide types minibradnailers worden voornamelijk gebruikt voor uiteenlopende afwerkzaamheden in de bouw en aannemerij. De Panrex minibradnailer PR 1850F is pneumatisch aangedreven met brads voor o.a. plinten, lijsten en algemene afwerking. Een bradnailer wordt vaak gebruikt bij het tijdelijk vastzetten van schrootjes, glaslatten, afwerklatten, plinten en de hoekverbinding van een fotolijst.

Panrex Krammachine

De krammachines van Panrex kunnen grote nieten (oftewel krammen) verwerken. Deze krammachines van Panrex worden veel gebruikt bij uitgebreide industriële toepassingen. Het is daarbij belangrijk dat de vorm en de structuur van materialen behouden worden. De krammen zijn geschikt voor het bevestigen van houders en golfplaten aan pallets. Ook komen de krammachines goed van pas bij het samenstellen van houten verpakkingskisten, schuttingen en tuinrekken. Werkplaatstechniek verkoopt verschillende soorten krammen. De Panrex Krammachine PR 15864Q en de Panrex Krammachine PR 16851P zijn de krammachines die u bij ons kunt kopen. De PR 15864Q krammachine en de PR 16851P krammachine hebben de kracht en de snelheid om het zwaarste constructie- en beplatingswerk te kunnen realiseren. De PR 15864Q schiet zowel Q als S nieten en de PR 16851P schiet N nieten, dankzij het moderne hardere hout en de gelamineerde platen waarmee de machine ontworpen is.

Panrex Stoffeertacker

De stoffeertacker is een tacker die geschikt is voor het verwerken van fijne nieten. Deze tacker is vooral van toepassing bij de stoffeer- en meubelindustrie. De Panrex folie/stoffeernieter 8016A heeft een extreme kwaliteit om onder industriële omstandigheden pneumatisch lichte nieten te verwerken. Deze stoffeertacker schiet nieten van 4 tot 16 mm en beschikt over excellente eigenschappen voor het hoogste gebruiksgemak en resulterend in een hogere productiviteit. De Panrex 8016A stoffeertacker is snel en precies in het gebruik dankzij de korte trek-beweging die u maakt. De Panrex stoffeertacker 7116A heeft een extreme kwaliteit om onder industriële omstandigheden pneumatisch lichte nieten te verwerken. Deze nietmachine schiet nieten van 5 tot 16 mm en beschikt over excellente eigenschappen voor het hoogste gebruiksgemak en resulterend in een hogere productiviteit. Stoffeertackers kunnen – zoals de naam al zegt - goed worden gebruikt in de stoffeer- en meubelindustrie. Daarnaast kunnen stoffeertackers toegepast worden bij het verwerken van nieten in beddenfabricage, omlijstingen, isolatie, kasten, dakleer, autostoelen en fotolijsten.

Panrex Stripspijkermachine

Met behulp van de stripspijkermachine kunt u stripspijkers verwerken. Dankzij deze machine kunt u stripspijkers veel sneller en op een veiligere wijze verwerken dan met de hand. U kunt de stripspijkers onderverdelen in de D-kop stripspijkers en de Rondkop stripspijkers. Bij werkplaatstechniek verkopen wij alleen de stripspijkers met een D-kop. De D-kop constructie stripspijkermachine biedt veel belangrijke eigenschappen die leiden tot een optimaal resultaat. Het compacte ontwerp van de Panrex stripspijkermachine PF 0034 is makkelijk te bedienen. Het magazijn van 34° biedt erg goed zicht op het werk en zorgt voor ruime beweegruimte en balans. Deze krachtige D-kopnagel machine kan spijkers verwerken van 50 tot 100 mm. De stripspijkermachines worden voornamelijk gebruikt bij klussen zoals weg- en waterbouw, dakkapellen, houtskelet en prefab bouwen.